Roger Mayer Concorde+ LED problem

Frequent questions about dead or faulty pedals. Whether you repair, mod or build pedals, debugging is important. Threads about general debugging problems irrespective of the circuit involved...

Roger Mayer Concorde+ LED problem

Postby T_K » 31 Jan 2013, 09:50

Hi everyone!

Not sure if I'm posting in the right forum, but here goes.

I recently purchased a second hand Roger Mayer Concorde treble booster with a faulty indicator LED. Pedal works fine otherwise. The owner told me that the problem could be a faulty transistor next to the LED in the circuit. Tried my local tech but he didn't have a similar replacement tranny (Uraltone in Helsinki, Finland). The original transistor has markings "BC550 C 147". Closest replacement i could find is "BC 550 C B(8?)07" but that one didn't work.

I couldn't find a schematic anywhere on the net, so if you guys have any ideas how to start solving this mystery? It's definitely possible that the problem is somewhere else, not the transistor.

I included a inside shot of the pedal but it's not 100% original. The previous owner replaced the original switch with a 3PDT switch and the wiring colors are possibly different as well. I installed the socket for testing transistors and soldered the LED on top side of the circuit for a better view when testing.

I'll post more info if needed.

Any help is appreciated, thanks in advance!

-TK
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
T_K
 
Posts: 2
Joined: 31 Jan 2013, 07:40
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: Roger Mayer Concorde+ LED problem

Postby T_K » 31 Jan 2013, 14:53

Oh, the actual LED has been tested and works fine.

-TK
T_K
 
Posts: 2
Joined: 31 Jan 2013, 07:40
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time


Return to Debugging

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests