Search found 36 matches

by shiflet
09 Jun 2020, 03:51
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Boss DD-3 (A) problem
Replies: 0
Views: 63

Boss DD-3 (A) problem

Goodnight! I have a Boss DD-3 (A) that has a horrible beep. When you turn on the pedal, you can hear it and the guitar signal will not pass. I have verified voltages and with an audio probe to see where the signal passes, but I cannot find the problem. In case the same thing happened to someone and ...
by shiflet
04 Jun 2020, 21:37
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Re: Xotic BBpreamo bass no Gain

Manfred wrote:
04 Jun 2020, 21:29
Hi Shiflet

The error is difficult to find without measurement, what measuring equipment do you have?
Hello! I have a multimeter (with which I measure resistance and voltage) and a home audio probe to look for the signal
by shiflet
04 Jun 2020, 06:10
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Re: Xotic BBpreamo bass no Gain

Intripped wrote:
04 Jun 2020, 06:06
I've just edited my previous message
I have verified that there is no bridge between pads, which may be causing a problem, but tomorrow I will check again more thoroughly

Thx!
by shiflet
04 Jun 2020, 06:02
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Re: Xotic BBpreamo bass no Gain

Intripped wrote:
04 Jun 2020, 05:57
Mmm, nothing changes if you turn the gain pot?
... Another potentiometer gone bad?
It is heard as the sound changes, but it gives little effect, as if the Gain was between 1 and 2 (assuming that the pot goes from 1 to 10)
by shiflet
04 Jun 2020, 05:46
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Re: Xotic BBpreamo bass no Gain

Perhaps the potentiometer itself is bad. Sometimes one or more pins loose the mechanical connection with the internal carbon trace, creating an intermittent contact. This could explain the fluctuating voltage. Edit You should have noticed that also the volume of the pedal fluctuates though... Yes, ...
by shiflet
04 Jun 2020, 03:55
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Re: Xotic BBpreamo bass no Gain

The resistance of C14 (10uF), depending on how you measure, positive-negative, or negative-positive, ranges from 500K to 6M. 500k is kinda low, I'd replace it. Please check the rest I have changed the 10uF capacitor, and checked the other components (the ones by the source, they are all ok) but the...
by shiflet
03 Jun 2020, 16:25
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Re: Xotic BBpreamo bass no Gain

I have noticed that in the Volume potentiometer the voltage fluctuates between 4.5V and drops to 2V, without moving the potentiometer. Volume pot is tied to bias voltage and AC coupled with nearest stages. Fluctuation means that bias is not stable or/and coupling caps are shorted or defunkt. Check ...
by shiflet
03 Jun 2020, 15:24
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Re: Xotic BBpreamo bass no Gain

Manfred wrote:
03 Jun 2020, 14:49
Does the base voltage at Q2 also change when you move the volume potentiometer?
When moving the volume pot, the voltage of Q2 does not change
by shiflet
02 Jun 2020, 23:05
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Re: Xotic BBpreamo bass no Gain

Thanks for answering, these are the voltages:

Q1

E 3.08
C 9.10
B 3.56

Q2

E 3.09
C 9.10
B 3.67

IC1

1 4.48
2 4.50
3 4.48
4 0
5 4.50
6 4.69
7 4.48
8 9.10

IC2

1 4.51
2 4.55
3 4.51
4 0
5 4.50
6 4.52
7 4.51- 4.52
8 9.09
by shiflet
02 Jun 2020, 22:44
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: Xotic BBpreamo bass no Gain
Replies: 18
Views: 481

Xotic BBpreamo bass no Gain

Good afternoon. I have a xotic bb preamp bass that when activated does not generate any distortion. At the maximum travel of the potentiometer it is as if it were in the 1/4 of the same I have changed the two ICs for testing, also change the 1N4148 diodes, but still the problem persists. I have noti...
by shiflet
09 Oct 2019, 12:01
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: EQD Palisades with problem
Replies: 3
Views: 135

Re: EQD Palisades with problem

hello, try and follow the signal with an audio probe, and see where it stops. here you can find a schematic http://www.freestompboxes.org/viewtopic.php?f=7&t=28651&hilit=eqd+palisades#p266720 I have done the audio probe, I was testing in the signal input and output sections. For example: - At the i...
by shiflet
08 Oct 2019, 12:56
Forum: Pedal Debugging & Troubleshooting Support
Topic: EQD Palisades with problem
Replies: 3
Views: 135

EQD Palisades with problem

Good Morning I have a Palisades with problem. The pedal was working without problem and then the overdrive and distortion channel stopped working, the Boost channel works without problem. I changed the IC in case the problem was there, but the same still doesn't work. When activating the effect, wit...
by shiflet
01 Nov 2013, 06:00
Forum: Boutique Stompboxes dissected...
Topic: HAO - Rust Driver [traced]
Replies: 134
Views: 34114

Re: HAO - Rust Driver [traced]

Boys, I have a small query: - I did two rust driver, the first has a switch 3 positions where is C3 (1nF, 680pF and 4, 7nF), with this Setup sounds very good and not put almost sounds... - The second driver rust has I was trying with 1nF, 2.2nF, 3.3nF, 4.7nF, 5.6nF, 6.8nF and 8.2nF, from the 1nF unt...
by shiflet
13 Oct 2013, 07:28
Forum: Boutique Stompboxes dissected...
Topic: Lovepedal - Purple Plexi 800 [goop-alarm] [traced]
Replies: 218
Views: 72718

Re: Lovepedal - Purple Plexi 800 [goop-alarm] [traced]

soggybag wrote:While reading this thread I noticed that people were saying the gain control only worked for the last 10% of the travel. Has anyone tried a reverse audio taper C1K pot?
Yep
by shiflet
17 Sep 2013, 04:05
Forum: Boutique Stompboxes dissected...
Topic: Suhr - Riot [traced]
Replies: 407
Views: 141574

Re: Suhr - Riot [traced]

Boys, i have the v1 of uproar Madbean, but lacks more brightness, as you modify C8, C9 and C10, but the same remains very opaque the effect
by shiflet
19 Aug 2013, 07:50
Forum: Ready-To-Build Effect Projects
Topic: "Little Angel" - Super Simple PT2399 Mini Chorus
Replies: 357
Views: 22377

Re: "Little Angel" - Super Simple PT2399 Mini Chorus

Boys, i have a small problem with this pedal, i assembled and the effect is very low listening,that is to say, listening is very in the background the effect of the chorus, is not strong, it is not in unity, review the components and are all ok, use the layout version of the birthday, will be that o...
by shiflet
03 Aug 2013, 20:09
Forum: Vintage Stompbox Corner ( ... - 1975)
Topic: Sola Sound - Tonebender Mark II Professional [schematic]
Replies: 692
Views: 245765

Re: Sola Sound - Tonebender Mark II Professional [schematic]

There is a pcb that is PNP with negative ground?
by shiflet
02 Jul 2013, 07:15
Forum: Boutique Stompboxes dissected...
Topic: Wampler SLOstortion [traced]
Replies: 180
Views: 42339

Re: Wampler SLOstortion [traced]

not sure if it matters, but did you use a C50K pot for the Mids? Thats what I used - as that is what is stated on the schematic, but after looking through the thread again, the Wampler SLO uses a C25K pot for the Mids.. According to this image, the pot is of C50K, there is something weird in its pa...
by shiflet
02 Jul 2013, 05:08
Forum: Boutique Stompboxes dissected...
Topic: Wampler SLOstortion [traced]
Replies: 180
Views: 42339

Re: Wampler SLOstortion [traced]

I have a question about the Mids control. Mine isn't very active. CCwise its almost like boosted and then as you turn it clock wise there doesn't seem to be much change/emphasis in mids. The treble and bass seem to work fine. The same problem i have. Today I noticed because i tried it out on a Mesa...