Pog original power issue

Forum dedicated to helping people debug and troubleshoot non-functional pedals or builds. Please use an clear and informative title, indicating circuit and basic problem. Don't forget to mark the issue as fixed if this is the case.
Post Reply
User avatar
9 volt
Information
Posts: 41
Joined: 05 Jan 2008, 02:24
Location: AUSTRALIA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by 9 volt »

Hi there, my pog when I plug in my pog to power the led flickers for a few seconds. During this time if I push the bypass switch it seems to crash. If I reconnect power a few times it starts up normally. I thought it seemed like a capacitor issue but they seem ok. Does anyone have any ideas? I’ve found some similar questions on line but no one seems to resolve it. Thanks

User avatar
Intripped
Cap Cooler
Information
Posts: 620
Joined: 25 Aug 2009, 01:03
Location: Italy
Has thanked: 831 times
Been thanked: 240 times

Post by Intripped »

Dirty/rusty power jack?

User avatar
9 volt
Information
Posts: 41
Joined: 05 Jan 2008, 02:24
Location: AUSTRALIA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by 9 volt »

No such luck…. Thanks

User avatar
phatt
Transistor Tuner
Information
Posts: 1173
Joined: 04 Aug 2010, 05:17
Location: Morayfield SE Qld AU
Has thanked: 3 times
Been thanked: 317 times

Post by phatt »

9 volt wrote: 20 Sep 2021, 00:32 If I reconnect power a few times it starts up normally.
I assume from that it does work sometimes?
Try wiggling the power plug (where it plugs into pog)
If it cuts in/out then highly likely the solder has cracked around the power socket.
It's a very common fail mode for many pedal supplies.
Phil.

Post Reply