Tweak-O. pot behaviour

Frequent questions about dead or faulty pedals. Whether you repair, mod or build pedals, debugging is important. Threads about general debugging problems irrespective of the circuit involved...
Post Reply
BlackIvory
Posts: 28
Joined: 05 Sep 2009, 18:30

Post by BlackIvory »

Hi all.
Im new here and at the DIY field. I just finished building my first stompbox called the Tweak-O. which is a drive-booster/fuzz kinda thing.
but I'm having a problem with the drive pot.
Its a 250K pot. and the problem is that from about 7 o'clock to 2 O'clock theres no real change in the drive. but from 2 and upward theres a gain boost and volume drop.
what could be causing this? i'v gone over the wiring and everything 3 times and everything is as it should be.
all instructions and layout are here: http://www.smallbearelec.com/Projects/TweakO/TweakO.htm

heres a pic of mine's guts: http://up138.siz.co.il/up1/ozkzhvfgtwmm.jpg


Thanks for all who help!

User avatar
Greg
Old Solderhand
Posts: 3319
Joined: 03 Nov 2007, 10:35
my favorite amplifier

Tophat Emplexador & Supreme 16.

Completed builds: LOTS..
Location: Australia
Has thanked: 68 times
Been thanked: 158 times

Post by Greg »

Clip something and you'll get a volume drop compared to un-clipped, but you shouldn't get a volume drop when you increase the setting of the Drive pot in a circuit like this.
Changing the value of the pot will significantly change the level of Drive available.
culturejam wrote: We are equal opportunity exposure artists.

Post Reply